Afrika mandası (Synceferus caffer)

Doruk 2 sene önce 826 0
Afrika mandası (Synceferus caffer)

Afrika mandası (Syncerus caffer) Bovidae familyasına mensup boynuzlu bir hayvandır.

Afrika mandası 1,7 metre boya ve 3,4 metre ene kadar ulaşır. Savanada yaşayan mandaların erkek olanları 500–900 kg civarındadır ve genellikle dişilerden daha büyüktürler. Ormanda yaşayan Afrika mandaları ise onun yalnızca yarısı kadardır. Afrika mandası aynı atadan gelmesine rağmen kendisinden daha büyük olan Asya mandası ile o kadar yakın akraba değildir. Savunmacı doğası yüzünden insanlara tehlike oluştururlar ve bu yüzden Asyalı akrabasının aksine hiç ehlileştirilememiştir.

Afrika mandası Afrika’nın beş büyükleri listesinde 1. sıradadır.

ETİKETLER
Yorumlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

*

*

*